Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots

Demà 18 d'abril a les 19 hores, se celebrarà al Palau Robert la inauguració de l'exposició que repassa la trajectòria de la dibuixant catalana Pilarín Bayés.



La mostra és un reconeixement a la carrera de la dibuixant, que enguany celebra el 50è aniversari. Hi trobarem dibuixos, personatges i històries que han format part de la trajectòria de l'artista. Nascuda a Vic fa 70 anys, Pilarín ha il·lustrat al voltant de 700 llibres i ha treballat en infinitat de formats: auques, cartells, murals grans, sense oblidar la seva faceta d’escultora. Ha participat en algunes de les revistes i editorials més importants de Catalunya, com Cavall Fort, El 9 Nou, Vicens Vives, Casals, Abadia de Montserrat...

L'exposició gira a l'entorn d’onze personatges, que representen cada un una generació i un concepte; l’obra de la dibuixant dóna a cada generació el que en aquell moment li cal, i alhora va tractant onze grans conceptes universals: la bellesa, la comunicació, la convivència, el coneixement, la identitat, la cultura, la universalitat, la bondat, la tradició, la ficció i la diversió.

Les obres més importants que ha il·lustrat la Pilarín són El zoo d'en Pitus, Antón Retaco, la col·lecció de biografies Petita història de... i El Patufet, que li han valgut diversos reconeixements: la Creu de Sant Jordi (1991), el Premi Serra d’Or (1992) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Vic (2011).

Podeu visitar la mostra a la sala 1 del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) des del 19 d'abril fins a l'11 de setembre.

Enllaços d'interès:

Comentaris

Entrades populars