I Fira de lectura de Sarrià-Sant Gervasi

El proper divendres 12 d’abril de 2013, de 10 a 13 h es celebrarà la primera fira de lectura sota el lema:
“Les escoles públiques portem la lectura al carrer”

Les activitats previstes es repartiran entre la Plaça del Consell de la Vila i la Plaça de Sarrià. Nosaltres hi participarem amb una lectura de textos a càrrec d'una vintena d'alumnes de l'Institut (de 12 a 13 hores a la Plaça del Consell de la Vila) i amb la presència a la parada de llibres originals a la Plaça de Sarrià. Aquest és el programa:

1. Plaça del Consell de la Vila

- Exposició de plafons temàtics, on es presentaran diferents moments, espais, activitats de tots els centres a l’entorn de la lectura.

- Marató de Lectura en veu alta: l’alumnat participant llegirà diferents textos al llarg de tot el matí. 

10h a 11h. Escola Dolors Monserdà-Santapau / Escola Poeta Foix / Escola Nabí 11h a 12h.   Institut-Escola Costa i Llobera primària /  Escola Tàber /  CEE Vil·la Joana /  Escola Orlandai 12h a 13h. IE Costa i Llobera secundària / Ins Menéndez y Pelayo / Ins Montserrat /  Ins Josep Serrat i Bonastre



2. Plaça de Sarrià

En aquesta plaça hi haurà diferents parades:

- Centre de Recursos Pedagògics (CRP), una mostra de bibliomaletes que gestiona el CRP Sarrià-Sant Gervasi i que viatgen d'escola a escola.

- Llibres originals, cada escola aportarà a l’exposició diferents llibres amb alguna particularitat que els faci originals.

- Racó de l’escriptura, amb la participació de diferents autors i autores on s’oferiran activitats per l’alumnat participant.

- Racó de la il·lustració, on podran aprendre a expressar-se a través del dibuix amb l’ajut dels il·lustradors i les il·lustradores.

- Biblioteques públiques, que difondran activitats que realitzen adreçades a les escoles.

- Llibreries del barri, que presentaran les novetats de Sant Jordi de literatura infantil i juvenil (no hi haurà venda de llibres).

- Escoles bressol municipals, que mostraran les diferents maneres de mirar, viure i sentir els contes per acostar els infants a la literatura.

- Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, amb diverses activitats a l’entorn de la llengua catalana.

- Racó Solidari, la Fundació Banc dels Aliments en col·laboració amb el Centre d’Acollida Assís, coordinarà el intercanvi d’un litre de llet per un llibre.

Acte previ: Escola Oficial d’Idiomes, el dia 11 d’abril a les 19 h. Es farà la lectura bilingüe d’una autora alemanya i d’un autor anglès, al Centre Cívic Vil·la Florida (C/Muntaner, 544). Activitat oberta a tothom.


Us esperem a tots i totes, divendres 12 d'abril, pels carrers de Sarrià!


PD. Podeu consultar el web de la I Fira de lectura de Sarrià-Sant Gervasi en aquest enllaç, i us podeu descarregar el programa en format PDF.

Comentaris

Entrades populars