Benvinguts al curs 2013/2014

Avui comença oficialment el curs 2013/2014 a l'Institut Montserrat. Des de la biblioteca donem la benvinguda a tota la comunitat escolar i desitgem que sigui un curs profitós per a tothom.

Per això, hem començat amb nous projectes que volem dur a terme aquest any. Un d'ells és potenciar l'ús de les eines 2.0 des de la biblioteca, amb recursos que seran molt útils per al treball diari, i que a més de poder-los aprofitar al centre, també es podran fer servir des de casa.

Us presentem les eines 2.0 que actualment té la Biblioteca Institut Montserrat, explicant quin profit se'n pot treure de cada una:

Blog: és el recurs principal on anirem comunicant tot el que tingui relació amb la biblioteca. Hi podeu accedir des del web de l'Institut. A la columna de la dreta del blog (apartat Pàgines web d'interès) hi trobareu els enllaços per accedir a la resta d'eines 2.0 de la biblioteca.


Twitter: és el recurs d'informació més immediat. Al Twitter hi piularem gairebé diàriament recomanacions, efemèrides, novetats, notícies culturals i altres esdeveniments relacionats amb les biblioteques i la lectura. Ens trobareu al compte @Bib_Montserrat.




ISSUU: es tracta d'un portal on hi pengem documents relacionats amb la biblioteca. Aquest any, a més, prendrà un protagonisme especial perquè per primera vegada hi podreu trobar els treballs de recerca dels alumnes que cursaran segon de batxillerat, organitzats per la matèria. Es tracta d'un gran avanç a la nostra biblioteca, ja que permetrà consultar els treballs de recerca online. El nostre usuari a ISSUU és bibmontserrat.




Delicious: en aquest web hi penjarem enllaços d'interès sobre biblioteques, educació, pla d'estudis... És un recurs que anirem actualitzant constantment a mida que anem trobant links útils. El nostre usuari a Delicious és bibmontserrat.




Pinterest: la novetat d'aquest curs. Pinterest és una eina molt visual, i per això la farem servir per penjar Recomanacions i Novetats. Avui mateix hem fet el nostre primer pin. El nostre usuari a Pinterest és bibmontserrat.




Facebook: Actualment és una eina que tenim en pausa, i hem d'acabar de decidir si la tirem endavant o si, per contra, no ens és útil i la tanquem. A principis d'aquest curs ho decidirem. Si ho voleu, ens podeu seguir buscant-nos per Biblioteca Institut Montserrat.


Bon inici de curs a tothom!

Comentaris

Entrades populars