BCNegra 2015

Com comença a ser tradició, una de les primeres cites literàries de l'any és el BCNegra, certamen que enguany celebra el desè aniversari. Des de la Biblioteca us volem oferir un TOP-5 de propostes per fer entre el 29 de gener i el 7 de febrer, deu dies en què Barcelona serà la capital de la novel·la negra i pol·licíaca.

1) Cicle de cinema negre a la Filmoteca. Si sou fans del cinema negre podreu gaudir de gairebé una desena de pel·lícules clàssiques del gènere per tan sols 4€. La Filmoteca de Catalunya es troba a la Plaça Salvador Seguí, 1-9.

2) Exposició sobre Sherlock Holmes a la Biblioteca Pública Arús. Els matins del 2 de febrer al 20 de març, la històrica Biblioteca Pública Arús (Passeig de Sant Joan, 26) dedica una exposició a un dels detectius més famosos de la història, creat per Sir Arthur Conan Doyle.

3) Conversa amb Anne Perry (30 de gener, 19 hores, Biblioteca Jaume Fuster). L'estrella del BCNegra d'enguany és l'autora britànica Anne Perry. En una conversa amb Paco Luis del Pino, Perry ens parlarà de la novel·la negra britànica, des del Londres victorià fins la I Guerra Mundial.



4) Taula rodona "Crims de llegenda" (4 de febrer, 18 hores, Auditori del Conservatori del Liceu). Tots sabem que els detectius reals que apareixen a les novel·les no tenen poders sobrenaturals, però tot i això són capaços de resoldre crims que deixen fascinats als lectors. De tot això en parlaran 3 escriptors de novel·la negra, entre ells Dolores Redondo, una de les autores més cotitzada de la novel·la negra espanyola.

5) Lliurament del Premi Pepe Carvalho (5 de febrer, 19 hores, Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona). La desena edició d'aquest guardó se l'endurà per unanimitat l'escriptora resident a Barcelona Alicia Giménez Bartlett, creadora de la inspectora de policia Petra Delicado. L'entrega del Premi comptarà amb els membres del jurat, entre ells Andreu Martín (escriptor) o Sergio Vila-Sanjuán (periodista).


Si a més d'aquests cinc esdeveniments us interessa conèixer més sobre el BCNegra 2015, podeu consultar el seu web i el programa d'activitats.



Aprofitem per recordar que a la biblioteca ja tenim sis títols de la col·lecció de novel·la negra en català crims.cat. Els dos últims títols que hem adquirit són Un habitual de la comissaria, de Dominique Manotti i Crònica dels bons trinxeraires, de Mário Zambujal.

Comentaris

Entrades populars