35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Entre dijous que ve, 30 de març, i diumenge 2 d'abril, la Fira de Barcelona acull un any més el 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, un esdeveniment se supera edició rere edició.



El gran reclam de la mostra d'enguany serà la recreació d'un hangar on els visitants podran contemplar diversos avions reals de diferents èpoques; l'exposició Còmics en vol retrà homenatge a totes aquelles historietes (especialment de gènere bèl·lic i d'aventures) en què l'aviació hi té un paper important.



A banda dels avions, en aquesta 35a edició del Saló hi haurà més homenatges: al TBO, aprofitant que aquest 2017 se celebra el centenari del seu naixement; a Will Eisner, considerat el creador de la novel·la gràfica -a la biblioteca tenim un recull del millor del seu mític personatge The Spirit- i nascut fa 100 anys; als viatges que fa Tintín per diversos països al llarg de les seves 23 aventures; o a Lucky Luke, el personatge més cèlebre de Morris, a través d'una recreació d'un poblat de l'oest.



Però no tot són homenatges a moments i personatges clau de la història de la vinyeta, sinó que al Saló del Còmic també hi ha lloc per la crítica social i per l'actualitat. És el cas de la mostra Retratant a Donald Trump, un recull de com els dibuixants d'aquí (Forges, Manel Fontdevila, Ferreres, El Jueves, Orgullo y satisfacción) i d'arreu (The New Yorker, Charlie Hebdo) veuen el polèmic president dels EUA.



L'entrada al Saló és més econòmica presentant el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals, així que si no el teniu encara, aquesta és l'excusa perfecta per fer-se'l!

Comentaris

Entrades populars