PREMIS NADAL i JOSEP PLA 2010

L'alumne i col·laborador Oriol Santos Martí de 1r C ens ha enviat la seva crònica sobre aquests dos premis. Hem de dir que fa l'article per a la classe de castellà i el tradueix especialment per al nostre blog. Li agrïm l'esforç.


"Clara Sánchez guanya el premi Nadal 2010: L'escriptora manxega ha guanyat el guardó de les nostres Lletres pel Lo que sé de tu nombre . En l'actualitat, la dotació del premi és de 18.000 euros i se celebra cada 6 de gener, Nit de Reis, i des de 1958 es lliura en l'hotel Ritz de Barcelona.



Clara Sànchez va néixer a Guadalajara el 1955, és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Complutense de Madrid y succeix en l'honor d'inscriure en el seu currículum literari el Premi Nadal a Maruja Torres, que a l'any passat va guanyar-lo amb la seva novel·la Esperadme en el cielo.
No és el primer premi d'importància que conquista Clara Sánchez. A l’any 2000 la seva novel·la Últimas notícias del paraíso, va guanyar el premi Alfaguara de Novel·la. El seu debut en el nostre panorama literari el va fer amb Piedras preciosas, l’any 1989. Després vindrien No es distinta la noche, El palacio varado y El misterio de todos los días.
El jurat del premi ha estat compost, en aquesta ocasió, per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i el propi Emili Rosers.

El 42 premi Josep Pla de narrativa catalana ha recaigut en la mallorquina Llucia Ramis (1977), redactora en la secció de Cultura del diari El Mundo a Barcelona, per la novel·la Egosurfing."

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Vigila! Si has pensat emprar aquesta eina per faltar el respecte, insultar, ferir o ofendre a algú, no et molestis: ningú podrà llegir el teu comentari. Si la teva intenció no és aquesta: ENDAVANT!

Entrades populars