2009 "Any Amades"

Hola a totes i tots!

Avui us convidem a aprendre una mica més sobre Joan Amades i Gelats (Barcelona, 1890-1959), un gran folklorista del qual es celebra aquest any el cinquantenari de la seva mort. Es considera el més prolífic folklorista pels materials recercats, continguts i obra escrita que ha tingut mai el nostre país. És autor dels 5 volums del Costumari Català, que tenim a la nostra Biblioteca. Des del blog, us animem a aportar dades sobre ell i la seva obra. Podeu afegir els vostres comentaris a aquesta notícia.

Molts ànims en aquest últim més de classes que comença avui. Penseu que ja només queda un últim esforç!

Fins ben aviat!

Comentaris

  1. Joan Amades i Gelats (Barcelona, 23 de juliol de 1890 - Barcelona, 17 de gener de 1959), fou un destacat etnòleg i folklorista català. De formació autodidacta, va treballar a l'Arxiu Municipal d'Història de Barcelona i al Museu d'Indústries i Arts Populars de la mateixa ciutat. Col·laborà amb la UNESCO a partir de 1956, i fou un destacat promotor de l'esperanto, fundant la Federació Esperantista Catalana. Dins la seva gran obra, destaca el Costumari Català, obra cabdal en l'estudi de la cultura popular catalana.

    ResponElimina
  2. Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959) fue un destacado etnologo y folclorista Catalan. Trabajó en el Archivo Municipal de Barcelona y en el Museo de Indstrias y Artes Populares de la misma ciudad.Fue un destacado promotor del esperanto, fundando la Federacion Esperantista Catalana. Dentro de su obra destaca el libro Customari Català, obra de gran importancia para el estudio de la cultura popular catalana.


    De: Oriol Sangenis Muñoz

    ResponElimina
  3. jo explicare una mica la biografia de Joan Amades i Gelats:

    Va néixer el 23 de juliol de 1890 al barri del Raval de Barcelona, al carrer Peu de la Creu, 15.Fill de Blai Amades i Teresa Gelats,a partir del 1905, entra en contacte amb l'Ateneu Enciclopèdic Popular (AEP)i aixó l'influeix i li permet aprendre sobre llengües, entomologia, grafologia, astronomia i, sobretot, excursionisme i esperantisme.
    Entre 1920 i 1929 va començar a la investigació folklòrica,Funda la Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC).El 1933 inicia la publicació de la Biblioteca de Tradicions Populars, que acaba tenint 42 volums.
    el mes de novembre del 1947 va tenir un atac de feridura que li deixà mig cos impossibilitat.i tot seguit veni la seva mort.

    aixo a sigut una part resumida perque ser un gran folklorista.




    julia crespo ginés 1d

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vigila! Si has pensat emprar aquesta eina per faltar el respecte, insultar, ferir o ofendre a algú, no et molestis: ningú podrà llegir el teu comentari. Si la teva intenció no és aquesta: ENDAVANT!

Entrades populars