JOAN SOLÀ DEIXA ORFE EL CATALÀ


La nit de dimecres va morir a Barcelona el lingüista català Joan Solà, a l'edat de 70 anys. El filòleg ha estat una figura clau dins l'àmbit de la llengua catalana, amb més de 40 obres publicades sobre la matèria. De la mateixa manera, mai ha dubtat en mostrar el seu compromís polític i social envers la cultura i el poble català.

Recentment guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, a Joan Solà se'l recordarà al costat de figures tan importants per la lingüística catalana com ho són Pompeu Fabra i Joan Coromines.

Des de la Biblioteca de l'IES Montserrat, volem retre homenatge a aquesta figura tan important de la nostra cultura.

Comentaris

  1. Joan Solà va néixer a Bell-lloc d'Urgell al 1940. També va rebre la Creu de Sant Jordi al 2005.
    Actualment estava treballant en la Gramàtica normativa del català en L’última Lliçó.

    ResponElimina
  2. Va neixer al Pla d'Urgell al 1940 i mor al 27 d'octubre del 2010.
    També ha fet molts llibres sobre sintesi, història de la llengua, lexic,...
    Des del 1984 fou catedràtic de llengua i literatura catalanes de la Universitat de Barcelona i vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).
    Fet per Anna Grau 1rD

    ResponElimina
  3. Joan Solà i Cortassa (Bell-lloc d'Urgell, 10 de gener de 1940 - 27 d' octubre de 2010)va ser un lingüista català. Va estudiar magisteri a Lleida i el 1965 va obtenir el títol de Barcelona, on també es va doctorar en Filología Catalana(1970).Des de 1966 va ser professor de Lingüística Catalana a l'Universitat de Barcelona, i a finals de 1983 va obtenir la càtedra de Llengua i Literatura Catalanes de la mateixa universitat.
    (Sara Sánchez 1D)

    ResponElimina
  4. Estudió Magisterio en Lérida y en el año 1965 obtuvo el título de Filología Clásica en la Universidad de Barcelona, donde también se doctoró en Filología Catalana en 1970.

    Marta MOlés 1D

    ResponElimina
  5. Nació el Plana d'Urgell el 10 de gener de 1940.
    Estudió en Lerida y en la Universidad de Barcelona. Fue profesor de Lingüística Catalana.

    Montserrat Martí 1D

    ResponElimina
  6. Des de l'any 1974 ha publicat més de vuit-cents articles en la premsa diària. Cal destacar els publicats al Diari de Barcelona, El Món i, preferentment, a la columna «Parlem-ne», del suplement Cultura del diari Avui. I, encara, ha estat col·laborador al programa Bon dia, Catalunya de TV3 entre 1994 i 1997 i també ha participat en tertúlies radiofòniques.
    (Alba Piquer)

    ResponElimina
  7. nació en plana d'Urgell el 10 de enero de 1940. fue profesor de lingüística catalana.
    monica vidal 1d

    ResponElimina
  8. nació en plana d'urgell el 10 de enero de 1940.
    monica vidal 1d

    ResponElimina
  9. Des de 1966 és professor de Lingüística Catalana a la Universitat de Barcelona i a finals de 1983 obté la càtedra de Llengua i Literatura Catalanes de la mateixa universitat. També ha estat professor de Lingüística Catalana i d'altres matèries de lingüística general en diverses institucions, públiques o privades.

    Maryana prokopiv 1D

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vigila! Si has pensat emprar aquesta eina per faltar el respecte, insultar, ferir o ofendre a algú, no et molestis: ningú podrà llegir el teu comentari. Si la teva intenció no és aquesta: ENDAVANT!

Entrades populars