LLIBRES RECOMANATS PER NADAL

Aquí us deixem un llistat de llibres que han tingut èxit durant aquest Nadal. A més, si ja esteu immersos en el món digital, us interessarà saber que molts d'aquests títols ja es poden adquirir per ser llegits amb un llibre electrònic (e-book). Us facilitem també algunes de les webs on es poden comprar els llibres en format digital:

http://www.todoebook.com/

http://www.leqtor.com/
http://www.planetebook.com/
http://www.librodot.com/
http://www.badosa.com/?l=ct&m=010406



Primer Cicle

- CARRANZA, Maite. La guerra de las brujas. Edebe.
Des de temps immemorials, els clans de les bruixes Omar han viscut amagant-se de les sanguinàries bruixes Odish i esperant l’arribada de l’escollida. Un món de llegendes i guerra de clans. Les profecies han anunciat que ha arribat el moment. Es tracta d’una saga de bruixes del nostre temps molt emocionant.

- COLLINS, Suzanne. Els jocs de la fam. Estrella polar.
Novel•la que manté un suspens constant, i que provoca molta controvèrsia. Guanyar significa fama i fortuna; perdre implica una mort segura.

- FUNKE, Cornelia. Reckless. Carn de pedra. Estrella polar.
Trilogia fantàstica inspirada en els contes dels germans Grimm. Jacob Reckless descobreix un mirall ocult al despatx del seu pare, que el du a un món màgic i perillós...

- GIER, Kerstin. Roig rubí. Lluna roja.
Misteri, aventures, amors problemàtics i viatges en el temps són els ingredients essencials d’aquesta novel•la romàntica de Kerstin Gier que busca en especial les joves lectores. Primera part d’una trilogia que ha triomfat a Alemanya.

- JANER i MANILA, Gabriel. He jugat amb els llops. Bridge.
Jo era molt petit, devia tenir sis anys, quan un dia, abans que fos de nit, es presentà un home que jo no havia vist mai. Donà uns diners al meu pare, em va agafar pels braços i em va pujar al cavall. Partírem. El meu pare m'havia venut com es ven una cabra.

- LASKY, Kathryn. Los Guardianes de Ga’Hoole (trilogia). Ediciones B.
Soren és només una òliba, però haurà d’aprendre a combatre les forces que l’amenacen amb destruir la pau del seu bosc. Descobrirà que allà on existeixen llegendes hi habita l’esperança. La història ja ha estat adaptada al cinema i ha estat un èxit rotund als Estats Units.

- MIRALLES, Francesc. Els mons perduts d’Alison Blix. La Galera.
L'Alison és una jove solitària, des que els seus pares arqueòlegs van desaparèixer en una expedició que buscava vestigis de Thule, una terra mítica però que ningú no ha aconseguit trobar. Un dia l'Alison es fa amb el diari que van deixar els seus pares abans de sortir, i del que llegeix dedueix que no solament han trobat aquesta terra perduda, sinó que li han deixat instruccions per a què es pugui reunir allà amb ells...

- NÖSTLINGER, Christine. Intercambio con un inglés. Cuatrovientos.
L’Edwald no treu massa bones notes a anglès, i per això la seva mare decideix convidar un noi anglès perquè practiqui. Però l’arribada de Jasper durà moltes sorpreses. El nouvingut resulta ser un nen difícil y problemàtica que combulsiona l’harmonia de la vida familiar. Una novel•la que parla de convivència i de com superar els problemes d’integració.

- TWAIN, Mark. Tom Saywer i Huckleberry Finn (pack). La Galera.
Nova edició en dos volums d’aquest clàssic nord-americà, amb il•lustracions de Meritxell Ribas. Narra les aventures, fugides i altres històries que viuen els dos protagonistes a la vora del riu Mississipí.



Segon Cicle

- CLARE, Cassandra. Cazadores de sombras (trilogia). Planeta.
“Des de fa mil anys, els caçadors de sombres estan entre nosaltres per protegir-nos dels dimonis. Descobreix-los en aquesta saga plena d’acció i romanç en què conviuen àngels, homes-llop, fades i vampirs.

- FISHER, Catherine. Incarceron. Molino.
Una de les millors novel•les de fantasia dels últims temps. Hollywood ja s’ha fixat en ella. El llibre pren la inspiració de les construccions al•lucinades de Piranesi i té milers de seguidors a Internet.

- FITZPATRICK, Becca. Hush, Hush. Lluna Roja.
Novel•la que agafa el relleu de Crepuscle en el gènere paranormal romàntic, però en comptes de vampirs, els protagonistas són àngels.

- JAMES, Rebecca. Bella malícia. Columna.
La intensitat i la dependència de les amistats femenines en la joventut queda perfectament reflectida en aquest thriller psicològic que ha posat l’autora australiana al podi dels més venuts. Un dels fenòmens comercials del gènere.

- KINGSOLVER, Barbara. Arbres de mongetes. Bridge.
Un clàssic juvenil nord-americà amb capacitat de no caducar. La novel•la s’instal•la en la llarga tradició de novel•les de carretera, aquesta vegada protagonitzada per una noia.

- NELSON, Jandy. El cielo está en cualquier lugar. Everest.
“La lluita de Lennie per trobar la seva pròpia melodia enmig del soroll que l’envolta és un cant a l’amor i un retrat de la pèrdua d’ún ésser estimat a parts iguals. Sincer en tot moment, a estones divertit i en el fons, inoblidable”.

- NUYEN, Jenny-Mai. Los hijos de Ahiris. Montena.
La novel•la s’inscriu en la tradició més pròxima a Tolkien, una història èpica sobre el bé i el mal, poblada per elfs i herois llegendaris.

- PATERSON, Katherine. Amé a Jacob. Noguer.
La Louise està cansada de la seva germana bessona. La Caroline és guapa, té talent, ho fa tot millor. La Louise pensa que la seva germana li treu els amics, l’afecte dels seus pares i fins i tot els seus somnis més íntims. Potser l’única esperança de la Louise sigui fer-se un lloc sota la sombra de la seva germana... ¿O hauria de trobar el seu propi camí?

- PEARSON, Mary E. L’adorada Jenna Fox. Cruïlla.
Faula sobre la identitat situada en un món futur però reconeixible on la biotecnologia pot crear criatures de laboratori semihumanes. La protagonista és una noia com qualsevol altra fins que un petit accident fa que es replantegi tota la seva vida.

- SIERRA I FABRA, Jordi. El caso del falso accidente. Siruela.
Amb més de 400 títols, Sierra i Fabra és el més prolífic dels autors juvenils locals. Aquí inaugura la primera entrega de les aventures de la joveníssima detectiva Berta Mir, que segueix els passos del seu pare, un experimentat investigador a qui un intent d’assassinat ha deixat fora de joc.



Adults

- AKSIÓNOV, Vasili. Una saga moscovita. Belacqua.
Aquesta extensa obra narra la vida d’una família de metges a la Rússia del segle passat. És una novel•la que desprèn el poder narratiu de Guerra i pau i la grandiloqüència d’El Doctor Zhivago, i on es barreja crueltat, traïcions, passió i dolor.

- ECO, Umberto. El cementerio de Praga. Lumen.
Un homenatge a la novel•la clàssica, en què res és el que sembla i ningú és qui diu ser.

- FOLLET, Ken. La caída de los gigantes. Plaza & Janés.
Primer títol de la trilogia The Century, ambientat a la Primera Guerra Mundial i la Revolució Russa. L’autor narra els destins entrellaçats de tres generacions de cinc famílies: una gal•lesa, una anglesa, una russa, una alemanya i una altra nord-americana.

- GRANDES, Almudena. Inés y la alegría. Tusquets.
Novel•la històrica que rescata esdeveniments gairebé oblidats dels anys de la postguerra espanyola. Obra apassionant sobre homes i dones que van lluitar per alliberar Espanya, que van viure a l’exili i que, després de la mort de Franco, van tornar a un país que s’havia tornat irreconeixible.

- MENDOZA, Eduardo. Riña de gatos. Madrid 1936. Planeta.
És el Premi Planeta 2010. La novel•la és un retrat de l’Espanya del 36. Sobre la ficció d’una transacció cultural, Mendoza fa un anàlisi de partits, rivalitats i ambients en un Madrid convertit en el bressol de la contesa que estava a punt d’esclatar.

- MUSSO, Guillaume. ¿Qué sería yo sin tí? Planeta.
Història inoblidable que barreja el suspens i l’acció d’un thriller amb els sentiments i la sensibilitat d’una emocionant història d’amor. L’autor crea un context màgic que envolta tota l’acció.

- NAVARRO, Julia. Dime quién soy. Plaza & Janés.
Llibre ambientat en el segle XX en episodis claus de la història contemporània. És una novel•la de sentiments, d’idees i de personatges, de gent corrent, d’antiherois que acaben fent coses extraordinàries perquè els successos que els toquen viure són realment extraordinaris.

- PEARS, Iain. La caída de John Stone. Seix Barral.
Aquesta és la història de John Stone, un poderós financer i traficant d’armes, un home ric que durant els anys anteriors a la Primera Guerra Mundial va ser capaç de manipular els mercats, les indústries, països sencers i fins i tot continents. El llibre relata la intriga per descobrir com i per què va morir Stone l’any 1909.



Còmics

- ALTARRIBA, Antonio; KIM. El arte de volar. De ponent.
Premi Nacional de Còmic 2010. El còmic se situa en alguns dels esdeveniments més importants de l’Espanya del segle XX. El guionista (Altarriba) i el dibuixant (Kim) demostren un excel•lent treball en equip en aquest còmic.

- CASTELLUCCI, Cecil; RUGG, Jim. Inadaptadas. SM.
Novel•la gràfica nord-americana amb profunditat. La protagonista és una noia que després d’un atemptat a la seva ciutat (inspirat en l’11-S), troba el diari d’un noi que està en coma.

- GROENING, Matt. Los Simpson. Futurama. Crossover crisis. Ediciones B.
Edició especial de luxe en què s’uneixen per primera vegada les dues grans sèries de Matt Groening, i en la qual comparteixen aventures els personatges d’ambdues. Una obra perfecta pels amants de Groening.

- MIDAM. Kid Paddle 10: el lado oscuro de la fuerza. Norma.
Una nova entrega de les aventures de Kidd Paddle, el nen més apassionat que hi pot haver pels videojocs i per les noves tecnologies. S’ha fet famós gràcies a les seves aparicions a les pàgines d’El Pequeño País.

- ROCA, Paco. El invierno del dibujante. Astiberri.
Aquesta novel•la gràfica del Premi Nacional de Còmic 2008 narra la història de cinc autors “estrella” de l’editorial Bruguera que abandonen el seu lloc de treball per fundar, l’any 1957 i en plena dictadura franquista, una revista que els fes més lliures (Tío Vivo).

- SÁEZ, Juanjo. Arròs covat. Mondadori.
Còmic que parla del conflicte de fer-se gran i de tenir la sensació que les oportunitats se’t van escapant. El protagonista, en Xavier Masdéu, té 30 anys, és un dissenyador d’èxit i està totalment enamorat de la seva xicota, la Sònia, però la seva incompetència emocional fa que senti constantment que se li està covant l’arròs.

Comentaris

Entrades populars