Llibres nous a la biblioteca

En motiu de la Diada de Sant Jordi, vam fer una comanda de nous llibres, especialment novel·les juvenils, per la biblioteca. De moment ens han arribat aquests títols, que els teniu al taulell principal de la biblioteca:


Primer cicle d’ESO


AVI. La veritable confessió de Charlotte Doyle. Bambú.

No hi ha gaires noies de tretze anys acusades d'assassinat, jutjades i declarades culpables. Jo en vaig ser una. I la meva història, tot i haver passat força anys enrere, té prou valor per ser explicada. Alerta, però: si les idees fortes i l'acció us ofenen, no la llegiu. Jo intentaré explicar la veritat, tal com la vaig viure.


BANKS, Lynne Reid. Tigre, tigre. Bambú.

Dos cadells de tigre germans són arrencats de la jungla i portats a Roma. El més fort, Brutus, viu en una gàbia i l'entrenen per matar al Colosseu. El petit, el Cèsar el regala a la seva filla Aurèlia. Ella l'estima moltíssim, el Botes; i Julius, un jove cuidador, li ensenya com guanyar-se la confiança del tigre. Però, per una broma que es torça, comença la fatalitat...


BARAKAT, Ibtisam. Tastant el cel: una infantesa palestina. Bambú.

Poderoses i demolidores memòries que reflecteixen la infantesa de l'autora en un món fet miques per la guerra: la fugida de casa i la separació de la família quan esclata la Guerra dels Sis Dies; la dura vida dels refugiats palestins; la inesperada alegria en conèixer l'alfabet àrab... La llengua serà el seu refugi en un món fragmentat.


BONDOUX, Anne-Laure. Temps de miracles. Baula.

En Kumail, un nen de set anys, fuig de les guerres del Caucas amb la Glòria, una jove de passat misteriós, que se n'ha fet càrrec després de la mort de la seva mare. El seu objectiu és França, la seva pàtria d'origen. Per arribar a la seva destinació hauran de patir penalitats i perills que afectaran la seva relació. Una història commovedora, en què el jove protagonista cerca aclarir la seva autèntica identitat, enmig d'un món ple de personatges desconeguts i sovint predisposats a la violència com a recurs de subsistència.


HOLM, Jennifer L. Penny, caiguda del cel: retrat d’una família italoamericana. Bambú

A través dels ulls de la Penny, una noia d'onze d'anys de família italoamericana, coneixem aspectes de la història recent dels Estats Units i de com les circumtàncies de la guerra van afectar, a vegades de manera dramàtica, els americans d'origen italià. És una història de famílies: tot allò que les uniex i el que les separa.


LI-MARCUS, Moying. Neu de primavera: créixer a la Xina de Mao. Bambú.

Després de veure com peguen en públic el seu director, Moying fuig de l'escola i busca la seguretat de casa seva, però detenen el seu pare i se li emporten els llibres. Moying només troba refugi en la literatura. Però amb tantes escoles tancades i la majoria de llibres prohibits, com podrà mantenir viva la seva passió per aprendre?


CLARK, Kathy. La casa de l’Àngel de la Guàrda: un amagatall per a nenes jueves. Bambú.

El 1944, durant l'ocupació dels alemanys a Hongria, envien la Susan i la Vera, dues germanes jueves, a un convent per amagar-les dels nazis. Allà, les nenes aprendran el veritable significat del valor gràcies a les monges, que arrisquen les pròpies vides per protegir-les. Però quan els soldats arriben a altes hores de la matinada, estan fora de perill, les nenes.





Segon cicle d’ESO


KELLY, Jacqueline. La evolución de Calpurnia Tate. Roca.

Calpurnia, Callie Vee, es una niña que vive en un pueblo de Texas. A pesar de que su madre insiste en que aprenda a tocar el piano, coser y cocinar, ella está más interesada en lo que ocurre tras la puerta cerrada de la biblioteca, o en el laboratorio de su abuelo. Poco a poco irá ganándose a este señor un tanto huraño y empezará a colaborar con él en sus observaciones del medio natural, aprenderá quién es Darwin, qué son las especies y las subespecies y también lo idiotas que se vuelven los hermanos mayores cuando se enamoran.


MURAIL, Marie-Aude. Simple. Estrella Polar.

En Simple sap comptar a tota velocitat: 7,9,12, B, 1.000, 100, juga amb Playmobils i amb els homenets amagats als telefons, despertadors i semàfors. Té tres anys i vint-i-dos anys. Vint-i-dos d'edat civil, i tres d'edat mental. Per la seva banda, el seu germà Kléber fa l'últim curs de batxillerat, és molt valent i està molt, molt cansat d'ocupar-se d'en Simple.


PATERSON, Katherine. Amé a Jacob. Noguer.

Louise está cansada de su hermana gemela. Caroline es guapa, tiene talento, lo hace todo mejor. Louise piensa que su hermana le quita los amigos, el cariño de sus padres e incluso sus sueños más íntimos. Quizá la única esperanza de Louise sea hacerse un sitio bajo la sombra de su hermana. ¿O debería encontrar su propio camino?




Batxillerat


AUEL, Jean M. La tierra de las cuevas pintadas. Maeva.

Una mujer cambió el curso de la historia al escribir sobre Ayla, una niña huérfana que vivió en una época muy lejana a la nuestra. Ayla anhelaba un hogar, un lugar donde ser aceptada y, durante su búsqueda, encontró un rincón en el corazón de millones de lectores de todo el mundo y El clan del oso carvenario se convirtió de forma instantánea en un fenómeno global.




Còmics


CRUMB, Robert. Kafka. La Cúpula.

Casi un siglo después de su muerte, Franz Kafka permanece como uno de los escritores más modernos de entre todos los que son y han sido, persistiendo sus novelas y cuentos como influencia capital para cada nueva generación literaria.


DOXIADIS, Apostolos i C. Papadimitriou. Logicomix: una búsqueda épica de la verdad. Sins Entido.

Una novela gráfica sorprendente que convierte algo tan árido como la matemática y el terremoto conceptual que sacudió sus cimientos hacia finales del XIX y durante las primeras décadas del XX en una aventura apasionante, narrada por uno de sus protagonistas: Bertrand Russell.


TORRENTS, Eduard. Ramon Llull: la controvèrsia jueva. Glénat.

Barcelona, any 1263. El frare Adalbert de Bugia apareix mort a l´scriptorium del convent de SantaCaterina en estranyes circumstàncies. La Inquisició declara culpable de l´assassinat a un vell rabí, en Benveniste Aymat. Però és realment l´ancià jueu l´autor del crim? Abans de morir ajusticiat a lafoguera, el rabí aconsegueix fer-li arribar una carta al seu antic deixeble, el noble Ramon Llull.




Llibres de coneixements


PAREDES, Florentino. Guía práctica del español correcto. Espasa Calpe.

¿Es correcta la expresión en base a? ¿Se dice superior a lo previsto o superior que lo previsto? ¿Se pronuncia adecua o adecúa? En las páginas de esta Guía se resuelven estas y otras muchas cuestiones.


Comentaris

Entrades populars