Fem Contes de Ciència (X edició del Concurs, 2012)

Aquest concurs es convoca amb l'objectiu d'estimular l'interès pels temes de ciència i el pensament científic entre els estudiants, petits i joves escolaritzats en centres, amb la intenció de potenciar la creació d'obres literàries o plàstiques que tractin la ciència amb imaginació i valor científic.

BASES DEL CONCURS

La convocatòria s'adreça als centres educatius. Hi poden participar alumnes d'entre 4 i 20 anys, individualment o col·lectivament, en representació de la classe, així com alumnes de centres d'educació especial.

Cada classe concursant podrà presentar, com a màxim, una obra.

Les categories establertes són:

A. i B. Infantil i primària.
C. Nois i noies de 12 a 16 anys. Secundària obligatòria. D. Nois i noies de 16 a 20 anys. Batxillerat i cicles formatius.
E. Educació especial.

La modalitat és la narrativa en català o en castellà.

Les obres s'han de presentar tenint en compte les CARACTERÍSTIQUES següents:

- Els treballs seran originals i inèdits.
- L'extensió màxima és de 700 paraules (2 fulls DIN A4).
- Els treballs es presentaran sense signar. S'identificaran amb un títol, un pseudònim i la categoria. En un sobre tancat, s'han d'incloure les dades personals dels autors (nom i cognoms, edat, classe, nivell, centre escolar, adreça, telèfon).

Es recomana fer inscripció prèvia al concurs a l'adreça de correu icosmobcn@fundaciolacaixa.es, indicant les dades següents:
- Nom de l'escola o centre
- Nombre de contes que es presentaran

Els treballs (en paper i en suport informàtic) s'hauran d'enviar per correu postal a CosmoCaixa, c/Isaac Newton, 26 - 08022 Barcelona o electrònic a icosmobcn@fundaciolacaixa.es

El termini d'admissió d'originals s'acabarà el 15 d'abril de 2012.

El PREMI del Concurs de Contes de Ciència s'atorgarà a la millor història breu de ciència per a cadascuna de les categories. El jurat, format per membres de prestigi del món literari i científic, valorarà tant la qualitat del treball com l'encert en el contingut científic.

El jurat emetrà el veredicte el 23 de maig de 2012, que es donarà a conèixer directament als premiats, i també es publicarà al web de l'Obra Social "La Caixa".

El PREMI, per a cada categoria, consistirà en:
- una targeta amiga familiar anual de CosmoCaixa per a tots els alumnes de la classe.
- un ordinador portàtil per a l'aula.
- un lot de llibres de ciència.
- la publicació del treball premiat al web de l'Obra Social "La Caixa".

Els premis es lliuraran en un acte festiu que se celebrarà a CosmoCaixa el 31 de maig de 2012.

Les classes concursants, pel sol fet de participar, tindran dret a visitar gratuïtament el Museu durant el curs, fent la seva reserva prèvia a través del web: www.laCaixa.es/ObraSocial

Comentaris

Entrades populars