Per Nadal, un llibre és el millor regal

Recomanacions literàries i novetats. Desembre’11


PRIMER CICLE

- BOJUNGA, Lygia. Creando a Ana Paz. SM

Ana Paz és una nena de vuit anys que viu a Rio de Janeiro i pateix una terrible tragèdia quan els militars es presenten a casa seva per capturar el seu pare...


- GIER, Kerstin. Verd maragda. La Galera.

Segona part de Roig robí, un llibre que tenim a la biblioteca. Es tracta d’una història d’aventures a través del temps, on la Gwendolyn viura diferents etapes de la història.


- HERNÁNDEZ, Albert. L’espectre d’Àngela. Perifèric

Llibre molt ben valorat pels crítics, força intimista i que gira entorn a l’Albufera, un parc natural i un llac del País Valencià. El llibre barreja el valor del temps pausat, l’amor per la natura i el fet de triar i afrontar la vida amb vocació i valentia.


- MILLO, Josep. El verí de la cobra. Bromera

En Raspa, un noi adolescent, acompanya als seus pares a un viatge per Egipte. La compra d’un objecte valuós per part de la mare del jove fan que la seva estada al país dels faraons sigui del tot menys tranquila, ja que aquest objecte és molt buscat... Obra notable amb un final inesperat.


- PADILLA, Arturo. La tempesta. Estrella polar

Llibre que toca el tema del maltractament. La protagonista és la Nahara, una noia que manté una tensa relació amb la seva mare, ja que la culpa de la mort del seu pare i la seva germana bessona. Un dia perd els nervis i estomaca la seva mare; a partir de llavors, tot el seu món s’ensorra...


- PASQUAL, Gemma. Barça ou Barzakh! Bromera

Aquesta història, malgrat el que pugui semblar, no va de futbol. L’obra relata el duríssim i perillós recorregut de quatre adolescents des dels seus desafortunats països africans d’origen fins a embarcar-se en una pastera que els dugui a la somiada Europa o… a la mort, com passarà en un cas.


- SENABRE, Enric. Política per a joves inquiets: els reptes d’una democràcia participativa. Bromera

Assaig amb l’objectiu de motivar els joves perquè participin en l’activitat política, entesa en el sentit més ampli de la paraula. L’autor combina l’explicació teòrica amb possibilitats pràctiques d’implicació política (des de l’ecologia fins al comerç just, passant per la immigració o els drets humans).




SEGON CICLE

- BAULENAS, Lluís Anton. El fil de plata. Columna

És l'any 1935 i la vida de tres joves de divuit anys s'encreua per casualitat: en Pere -un extravertit treballador amb molta iniciativa-, en Gregori -un universitari de família catòlica que vol sortir de l'ou-, i la Maria -una òrfena amb ganes de superar-se. Llibre fascinant que ja fa uns anys que va ser publicat.


- LOZANO, David. Cielo rojo. SM

Llibre d’històries entrecreuades que treuen a la llum un passat silenciat. El ritme de la novel·la és trepidant, i barreja temes diversos com l’amistat, els fenòmens sobrenaturals, la corrupció, la investigació, el misteri...


- MIRET, Lluís. PQPI Connection. Bromera

Novel·la que té com a protagonistes els estudiants d’una aula del Programa de Qualificació Professional Inicial, ‘els pitjors estudiants del sistema educatiu’. Els joves són sospitosos d’haver atracat una sucursal bancària el mateix dia que arriben a la ciutat per prendre part en un campionat escolar. Llibre que atrapa, bon ritme i llenguatge ben treballat, que s’acosta a la manera d’expressar-se que tenen els joves.


- PANICELLO, Víctor. La llum de Tunguska. Estrella Polar

Novel·la de ciència ficció de 400 pàgines. Què tenen en comú una misteriosa xaman, un agent de la KGB i un jove irlandès a qui li han implantat un neurotransmissor? La història comença a Siberia el 1908 i acaba al mateix lloc l’any 2044.


- PRÉVERT, Jacques. Cuentos para niños no tan buenos. Zorro Rojo

Una obra per a no tan nens, plena d’humor i crítica social, divertida, compromesa i estimulant.


- SEDGWICK, Marcus. Revòlver. Cruïlla

En Sig és un adolescent que viu al ercle àrtic i que es veu obligat a vetllar el cadàver del seu pare, mort perquè ha caigut en un llac gelat. El pare és damunt de la taula del menjador de la humil casa en què viuen. La madrastra i la germana d’en Sig han anat a buscar ajuda. De sobte, algú truca a la porta amb uns cops molt forts. És un home alt, brusc, que atemoreix només de veure’l. Què vol? Quina relació tenia amb el pare d’en Sig, a qui diu conèixer?


- SIERRA I FABRA, Jordi. Berta Mir detectiu. El cas del fals accident. Estrella Polar

Primera entrega de la sèrie ‘Berta Mir Detectiu’. La Berta és una jove de 18 anys, el seu pare és detectiu i un dia, la vida li canvia de cop: el pare té un accident de cotxe que el deixa en coma, però tots els indicis apunten a que l’home ha estat víctima d’un intent d’assassinat. Aleshores, la Berta agafa els 3 casos que el seu pare tenia obert per descobrir qui és el responsable dels fets.

- STEAD, Rebecca. Quan m’atrapis. La Magrana


Molt bona novel·la d’intriga, i també força complexa gràcies als girs argumentals. La història se situa a un barri de Nova York dels anys 70, on la Miranda i el Sal viuen el seu particular dia a dia...



ADULTS


- CABRÉ, Jaume. Jo confesso. Proa.

Després de l’èxit de Les veus del Pamano, Jaume Cabré torna a escena amb una novel·la molt complexa, amb més de 200 personatges, on els llibres i un violí adopten un protagonisme especial.


- CUNNINGHAM, Michael. Quan cau la nit. Edicions 62

Història d’un matrimoni típicament americà, que es veu trencat quan apareix el germà petit de la dona. A partir d’aquí, el somni americà es fa miques...


- MORO, Javier. El imperio eres tu. Planeta

Premi Planeta 2011, el més prestigiós de la literatura espanyola. L’autor narra l’epopeia del naixement de Brasil de la mà del seu emperador, Pere I.


- MORTON, Kate. El jardín olvidado. Suma

Just abans de la Primera Guerra Mundial, una nena és abandonada en un vaixell en destinació a Austràlia. Una misteriosa dona anomenada l’Autora promet cuidar la nena, però la dona desapareix sense deixar rastre...




CÒMICS I ÀLBUMS


- BILAL, Enki. Fin de siglo. Norma

Cent anys de guerres entre països, lluites ideològiques, murs i derrotes. La Guerra Civil Espanyola, la Guerra Freda, la caiguda del Teló d’acer... el segle XX passarà a la història com un dels períodes més convulsos de la història de la humanitat.


- CARROLL, Lewis. Alícia al país de les meravelles. Baula

Edició de luxe d’un dels grans clàssics de la literatura infantil i juvenil de tots els temps. Les il·lustracions de Rébecca Dautremer no deixaran indiferent a ningú. Imatges a doble pàgina i a sang intercalades amb petites il·lustracions a una sola tinta, gairebé esbossos.


- GUIMERÀ, Àngel. Terra baixa. Glénat

Adaptació en còmic del clàssic de la literatura catalana. Hernán Migoya i el dibuixant Quim Bou han estat els encarregats de traslladar l’obra teatral al llenguatge de les vinyetes, i ho han aconseguit aportant una mirada moderna i cinematogràfica que treu la pols a la prestatgeria dels clàssics.


- HERGÉ. Tintín: El secret de l’Unicorn i El tresor de Rackham el Roig

El reporter belga torna a estar de moda després de la pel·lícula d’Steven Spielberg. Aquests dos còmics (a més d’El cranc de les pinces d’or) són en els que s’ha basat el director. Aquest és un recopilatori que inclou dos històries, però n’hi ha moltes més, i en tots els idiomes.


- VALENZUELA, Santiago. Plaza elíptica. Edicions de Ponent

Com cada any, destaquem el ‘Premi Nacional de Còmic’ com una de les novel·les gràfiques imprescindibles. En aquest cas, es tracta de la setena part de ‘Las aventuras del Capitán Torrezno’, un heroi impossible.


Comentaris

  1. Em fa molt bona pinta el llibre "Barça ou Barzakh!", el teniu?
    Quan pugui el vindré a buscar.

    Pol Millán Gràcia

    ResponElimina
  2. Ara mateix no el tenim. Però l'anotem com a un dels llibres per adquirir en la pròxima compra. Totes les novetats dels llibres les trobaràs tant al Facebook com al Twitter de la biblioteca.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vigila! Si has pensat emprar aquesta eina per faltar el respecte, insultar, ferir o ofendre a algú, no et molestis: ningú podrà llegir el teu comentari. Si la teva intenció no és aquesta: ENDAVANT!

Entrades populars