32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Avui arrenca la 32ª edició del Saló del Còmic. Per evitar el col·lapse de l'any passat, quan la Fira de Barcelona de Montjuïc es va veure desbordada per l'assistència masiva de públic, Ficomic s'ha curat en salut i l'espai que ocuparà el Saló serà un 70% més gran que a les darreres edicions. Concretament, els palaus 1 i 2 de la Fira de Barcelona.
Coincidint amb la commemoració del centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial, el tema principal del Saló del Còmic d'enguany són les històries bèl·liques. Una gran exposició amb el nom Còmics en guerra retrà homenatge al dibuixant francès Jacques Tardi, al madrileny Carlos Giménez i  a tots aquells autos que han dut el tema de la guerra al còmic i a la novel·la gràfica. L'atrezzo tampoc deixarà indiferent a ningú, ja que entre altres objectes bèlics els visitants podràn veure d'aprop un carro de combat M-41 que va participar en les guerres de Corea i el Vietnam. La resta d'exposicions del certamen les podeu consultar en aquest enllaç.

El Saló del Còmic de Barcelona és un referent dins aquest àmbit, per això els autors més destacats de l'estat no es volen perdre l'ocasió d'apropar-se al públic barceloní. Paco Roca, Francisco Ibáñez, Max, Juanjo Sáez, Carlos Azagra i molts dibuaixants més seran a la Fira signant les seves obres.

L'horari del Saló del Còmic serà divendres 16 i dissabte 17 de 10 a 21 hores, i dijous 15 i diumenge 18 de 10 a 20 hores. Us recordem que l'entrada general costa 7 Euros, però presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona, tan sols us costarà 5 Euros.
Finalment, aprofitem l'ocasió per destacar que una de les novetats que tenim a la biblioteca és la trilogia Los Fantasmas de Ermo, de Bruno Loth, una novel·la gràfica sobre la Guerra Civil Espanyola. Altres còmics nous són Lo Mejor de The Spirit, de Will Eisner; i En Jordi i la resta del món, de Quico Rovira i Jordi Sierra i Fabra. Des de la biblioteca també hem volgut commemorar el centenari de la Primera Guerra Mundial amb la compra de dos llibres: La Gran Guerra 1914-1918, de Marc Ferro; i 14, de Jean Echenoz. Podeu consultar aquestes novetats clicant en aquest enllaç.

Comentaris

Entrades populars