BCNegra 2017

Dijous torna una de les trobades literàries que més ens agrada, i que ha posat la nostra ciutat al mapa de la novel·la negra i policíaca: el BCNegra. Enguany se celebra la XII edició, que ve carregada d'activitats, xerrades, exposicions i novetats editorials. Com ja vam fer l'any passat, us en volem recomanar les cinc que considerem imprescindibles:

1) Inauguració de l'exposició Pepe Carvalho. La Biblioteca Jaume Fuster acollirà aquest homenatge al personatge més emblemàtic de l'escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán. L'inauguració se celebrarà el dia 27 de gener a les 18:30 hores, però l'exposició es podrà visitar fins l'1 de març.

2) Elemental, Holmes. El dia 31 de gener a les 19 hores, a l'emblemàtica Biblioteca Pública Arús -que us recomanem que visiteu- l'il·lustrador Perico Pastor parlarà Sherlock Holmes, el detectiu de ficció més popular de tots els temps que va crear Arthur Conan Doyle. I que recentment s'ha tornat a posar de moda gràcies a la sèrie de la BBC Sherlock, inspirada en aquest personatge.



3) Barcelona, anys vint. Entre els anys 1919 i 1923, Barcelona va viure el període amb la criminalitat més alta de tota la seva història. Aquesta època es coneix com el pistolerisme, i sempre ha quedat eclipsada per moments històrics posteriors (II República i Guerra civil). Per saber-ne més, Antonio Baños moderarà una taula amb tres participants de luxe: Andreu Martín, Antonio Soler i Paco Ignacio Taibo II. La taula rodona se celebrarà a l'auditori del Conservatori del Liceu el dia 1 de febrer a les 19:30 hores,.

4) La millor collita negra en català. Una altra rodona, que en aquest cas tindrà lloc a la Facultat de Comunicació Blanquerna (URV) el dia 2 de febrer a les 12:30 hores, que comptarà amb diversos escriptors que debatran sobre el moment actual de la novel·la negra en català.

5) Dennis Lehane. L'escriptor de Massachussets és el guanyador del Premi Pepe Carvalho d'enguany, i en aquesta conversa amb Antonio Lozano analitzarà de manera crítica la societat nord-americana. L'acte se celebrarà el 3 de febrer a les 19 hores a la Sala BARTS del Paral·lel.

Malgrat les 5 recomanacions, des de la biblioteca us animem a participar en qualsevol dels actes d'aquest certamen literari. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Comentaris

Entrades populars