Els primers premis del 2014

Comencem l'any 2014 amb dues notícies importants dins el món de la literatura. Com ja és tradició, la Nit de Reis s'entreguen els premis Josep Pla i Nadal, que es donen a les millors obres de ficció. Aquest any se'ls han endut Albert Villaró i Carmen Amoaga, respectivament.

Villaró ha guanyat el 46è premi Josep Pla gràcies a la novel·la d'història-ficció Els ambaixadors, que reescriu el desenllaç dels Fets d'Octubre de 1934. L'escriptor urgellenc és conegut sobretot gràcies a les seves novel·les policíaques Blau de Prússia i L'escala del dolor, protagonitzades pel policia andorrà Andreu Boix.

Per altra banda, Amoraga s'ha adjudicat el 70è premi Nadal amb la novel·la La vida era eso, la història de superació d'una dona que perd el marit a causa d'un càncer. Fins ara, l'obra més coneguda de l'escriptora valenciana era El tiempo mientras tanto, que va ser finalista del Premi Planeta de fa quatre anys.

Aprofitem la notícia per recordar que a la biblioteca tenim els dos últims guanyadors del premi Josep Pla, Quan érem feliços de Rafel Nadal i Una família exemplar de Genís Sinca.


Comentaris

Entrades populars