BCNegra 2016


Una vegada més, i ja en van onze, Barcelona torna a ser la «capital europea del crim literari». Això és el que explica Paco Camarasa en la seva presentació, com a comissari, de l’XI edició del BCNegra 2016, un certamen literari que ja és un clàssic de la nostra ciutat i que se celebrarà del 28 de gener al 6 de febrer.



El BCNegra 2016 tindrà enguany convidats de França, d’Escòcia, d’Itàlia o del País Valencià. Presentarà novetats editorials, com ara llibres de la col·lecció crims.cat que ja fa anys que intentem completar. I entregarà l’XI Premi Pepe Carvalho, un dels moments clau de cada BCNegra, a l’autora Donna Leon. L’escriptora, nascuda a Nova Jersey però resident a Venècia des de 1981, és la creadora del mundialment famós comissari Brunetti, i una de les autores de novel·la policíaca més conegudes del moment.

http://lameva.barcelona.cat/bcnegra/sites/default/files/Programa_BCNegra2016_.pdf
Clicant a la imatge accedireu al programa en PDF

De totes les activitats que es duran a terme en aquests 10 dies de BCNegra, des de la biblioteca de l’Institut Montserrat en recomanem cinc que creiem que seran molt interessants:



1) Inauguració de l’exposició sobre fotoperiodisme A primera línia. Divendres 29 de gener a les 19 hores a la biblioteca Jaume Fuster. A més, mitja hora més tard tindrà lloc la taula rodona Els veiem però no els llegim, també sobre fotoperiodisme, i que servirà per retre homenatge a José Couso i a Paco Elvira.



2) Homenatge a Xavier Vinader. Un dels símbols del periodisme d’investigació a Catalunya és, sens dubte, Xavier Vinader, mort l’abril passat. Bru Rovira, José Martí Gómez, Eduardo Martín de Pozuelo, Xavier Montanyà i Jordi Bordas el recordaran el dimarts 2 de febrer a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la URL, a les 12:30 hores.



3) Homenatge a Rafael Chirbes. Literatura i corrupció, dos temes ben presents a l’obra de l’escriptor valencià, mort l’estiu passat a conseqüència d’un càncer. Per homenatjar-lo, el periodista i exdiputat al Parlament de Catalunya David Fernàndez moderarà una taula rodona que tindrà lloc a l’Auditori del Conservatori del Liceu, dimecres 3 de febrer a les 17:15 hores.



4) Conversa amb Donna Leon. Sota el títol Venècia, ciutat o decorat, Paco Camarasa i Rosa Mora parlaran amb l’escriptora americana afincada a la capital del Vèneto, on curiosament no és una personalitat coneguda. Venècia i Barcelona tenen en comú una alta presència de turisme, que oculta la vida autèntica dels seus habitants. Amb Leon i el seu mític comissari Brunetti, ens endinsarem en aquesta Venència autèntica. La conversa tindrà lloc a la sala BARTS divendres 5 de febrer a les 19:30 hores, i es podrà seguir per streaming en aquest enllaç.


Donna Leon a Venècia, ciutat on resideix


5) Arsène Lupin, gentelman et cambrioleur. Petit homenatge en forma d’exposició que tindrà lloc del 29 de gener al 2 de març a la Biblioteca Pública Arús.




Podeu seguir el certamen a través del web oficial, pel Twitter de @bcncultura i sota el hashtag #BCNegra16.

Comentaris

Entrades populars