Som famosos, sortim al diari...!


Exactament com ho esteu llegint... El nostre institut surt a una notícia del diari "Metro" d'avui. Us la copiem aquí:

"La cotorra argentina ha conquerit definitivament Barcelona. Va arribar durant els anys setanta i ara ja s’ha estès a tots els barris. Ha establert fins a 70 colònies i amenaça d’esdevenir una autèntica plaga. La primera parella es va detectar el 1975, amb un niu molt a prop de l’aviari del zoo. El 1994, ja eren 842 exemplars, i en l’actualitat superen els 2.000. També se’n troben a l’àrea metropolitana, on ja s’han comptabilitzat 500 exemplars més. A Barcelona ciutat, viuen sobretot als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample, on ja han instal·lat 42 colònies. Les palmeres del Parc de la Ciutadella i la Diagonal n’estan plenes, així com els petits horts de la zona alta.

Són petites i simpàtiques, però també brutes i cridaneres. Degraden el mobiliari urbà pels excrements, destrueixen els arbres ornamentals (usen branquillons per fer nius) i fan molt de soroll.

Ho saben bé a l’institut de secundària Montserrat de Sarrià-Sant Gervasi, on han de conviure amb una colònia molt molesta que que es troba a les palmeres del pati. I no volen marxar.

L’altre perill és la caiguda de nius pel pes. Les cotorres viuen en comunitats formades per grups de 10 a 20 individus i nidifiquen preferentment en palmeres, d’on han desplaçat el pardal, l’ocell nadiu. El niu sol pesar uns 50 quilos, però se n’han trobat de fins a 100. A l’abril passat, un arbre va caure sobre un quiosc de la Diagonal. Els tècnics van descobrir que va ser culpa d’un niu. Afortunadament, no va causar danys personals".

L'Aleix Gabarró, director del centre, també ha opinat:
“No podem obrir les finestres de les aules pel soroll que fan. A l’estiu ens ofeguem de calor.”

Us adjunto l'enllaç de la pàgina web del diari, per si us interessa llegir tot l'article sencer:
http://www.diariometro.es/x/metro/2008/11/03/1sq1BXUfd6u6/index.xml

I vosaltres, què opineu sobre les cotorres que tenim al Montserrat? Podeu comentar el que vulgueu!

Comentaris

Entrades populars